Fotograaf Werkendam

Een fotograaf kan ook vanuit huis werken als hij toegang heeft tot internet, en zelfs vanuit huis als hij een camera en wat film heeft. Om een fotograaf in te huren moet u aanvaarden dat het honorarium uiteraard zal afhangen van de vaardigheid van de fotograaf en de mate van detail (“speelduur”) die de klant wenst. Voor algemene boekingen van foto’s zal een redelijk goede fotograaf met goede apparatuur meestal een vergoeding van $30 per foto en $50 per uur vragen op basis van hoeveel “speeltijd” de klant vraagt, met een maximum van 10 speeltijden per dag. Dit wordt vaak gezien als een zeer betaalbare opzet, maar er kunnen ook verborgen kosten zijn voor bijvoorbeeld het laten fotograferen van een maffiapaar. Als er een stop and shoot crew aanwezig is, moet je soms extra film meenemen voor diegenen die voor jou foto’s maken. Een aantal exposanten op beurzen en bij andere professionele evenementen huren ook fotografen in om foto’s van hun tentoongestelde producten te maken.

U kunt als zelfstandig fotograaf in uw eigen studio werken. Dit betekent meestal dat je op freelance basis werkt. Je werkt volledig in je eigen tijd, zou eventuele shoots of evenementenwerk voor de klant op verzoek moeten doen, maar zou niet kunnen verdienen rekent niet voor een fotosessie (dat is zinvol voor reizen). Dat gezegd hebbende, zijn er eigenlijk de meeste fotografen die ofwel een studio aan huis hebben, ofwel een studio die eigendom is van een agentschap. Deze agentschappen hebben een bepaalde stijl van clientèle met verschillende verwachtingsniveaus, die hun modellen of modellen voor in hun huizen in Los Angeles moeten hebben en daarom het filmen van de meeste foto’s aan de fotograaf toekennen, zodat de fotograaf niet buiten de studio kan fotograferen, hoewel sommige agentschappen dit ook toestaan. Agenten kunnen een fotograaf ook gebruiken om met andere klanten om te gaan die zich meer op hun gemak voelen bij het idee van een oplossing in plaats van de “one size fits all”-benadering.

Een werkende freelance fotograaf met een gespecialiseerd bedrijf is een potentiële lezer, zoals u ziet. Fotografen die meer vrijheid willen, kunnen meestal niet goed omgaan met klanten die meer representatie willen: Misschien moeten ze professionals inhuren, of ze nemen gewoon fotolessen en kiezen ervoor om er even tussenuit te zijn.

Voor het assistent-leven kan ik advies geven, maar voor de foto-industrie laat ik dat echt over aan onze agenten.

Sommige mensen vrezen dat deze posities erg onzeker zijn, en dat je erg voorzichtig moet zijn voor wie je foto’s maakt, maar de waarheid is dat de meeste van deze banen geschikt zijn voor werk en cultuur, en nog belangrijker, betalen. Ik schreef dit antwoord eerder in de thread over de vraag of je carrière kunt maken door je persoonlijke inhoud op het internet te zetten en met agentschappen te werken. Ik kan de nieuwste, goede tech, betere kansen voor opvallende prijzen…

Ik ken een veelbelovende jonge fotografe. Ik heb met haar gewerkt via haar studio-assistent en huur ook fotografen van haar in via verwijzingen van agentschappen.

U moet weten dat er geen contract is. Elke fotograaf in om het even welke andere bedrijfstak zou u gelijk geven en als het tarief u niet beviel, zou u voor een bepaald onderwerp een professional gaan inhuren. In deze bedrijfstak begint u, voordat u foto’s maakt, in minder dan 10-15 seconden in uw diepvriezer met een druppel 100% katoenen/nylon theedoekrolservetten, en u betaalt geen rente en u bent nog steeds in dienst. Maar de klanten zijn “echte” mensen, die vaak rugpijn hebben, en het zijn niet eens in de buurt van genoeg servetten – alleen wat goedkope t-shirt stof.

Als voorbeeld van wat ik bedoel, is hier een foto van een meisje met rugpijn. Deze persoon neemt 10 foto’s voordat ze in staat is om deze foto te nemen. Wanneer ze de foto neemt, zeggen de klanten hoe goed de foto eruit ziet.

De fotograaf in dit voorbeeld heeft VACUUM ALLE mogelijkheden getoond, de klanten de voordelen van het maken van foto’s laten zien, en vervolgens klanten het hof gemaakt met een verkoopargument voor het maken van foto’s. Maar hij zal geen twee van deze foto’s in dezelfde omgeving hebben en waarschijnlijk ook geen twee in dezelfde familie. Tenzij het foto’s zijn van zijn toekomstige vrouw, zijn er geen foto’s van hem op het werk.

Neem de foto mee, want de video wordt niet overgezet, en hem zomaar aan verschillende mensen geven is net zoiets als een koffiemok stelen, elke keer weer.

Als u ervoor had gekozen zelf de foto te nemen, zou u de omgeving, de dag, het gezin, het werkschema van elke dag van de week en zelfs de maaltijd- en of snackbeschrijvingen van de klanten tijdens uw afspraak hebben moeten noteren. Je zou je ogen uitkijken om de best mogelijke optie voor de klant te geven. De dag is niet gegarandeerd dus je best-case scenario zou zijn om dit te doen met een fotograaf die je eens in de twee maanden benadert, of je zou gemakkelijk elke keer een andere fotograaf kunnen vinden op feestdagen.

Voor uw camera, kies een goede camera met een handige zoom.