Fotograaf

De meest elementaire vaardigheid in de fotografie is het vermogen om foto’s te nemen. Deze vaardigheid wordt ontwikkeld door algemene training en oefening. De kunst van het fotograferen vereist een zekere mate van intelligentie en geduld. Je moet soms vrij zijn, maar je bent in staat om op eigen benen te staan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk dat je zelf de fotografieregels opstelt en dat je je daaraan houdt. Als je een succesvolle carrière als fotograaf wilt, moet je altijd voorbereid zijn op een moeilijke situatie, bevriend zijn met mensen die je helpen, maar ook klaar zijn voor moeilijke uitdagingen en risico’s nemen. Je moet in staat zijn om tijd vrij te maken van je werk om bij je gezin te zijn. Een fotograaf zou nooit mogen stoppen alleen vanwege slechte publiciteit.

Fotografie is nooit een baan voor iedereen. Hoewel de meerderheid van de fotografen ernaar streeft professioneel fotograaf te worden, kan niet iedereen een deskundig fotograaf worden. Er zijn echter vele manieren waarop iemand fotografie kan leren. Het is zeker beter om foto’s te maken dan om niet te fotograferen. Met filmen leer je cinematografie, terwijl fotografie je de kunst en het ambacht van het fotograferen bijbrengt. Zelfs als je alleen maar aandacht besteedt aan de gestage stroom beelden die uit je digitale camera komt, leer je in feite fotografie.

Inhoudsopgave

Wat is het?

Wat is fotografie?

Wat is fotomunitie?

Wat is fotografie in opleiding

Wat is Film

Wat is Stockfoto’s

Wat is stockfotografie

Waarom zou ik fotografie leren?

Voorbereiding op een cursus fotografie

Basiskennis in toto leren

Essentiële apparatuur en uitrusting heeft een prijs

Wat u moet weten om te beginnen

Hoe cliënten te vinden

1. Wat is fotografie?

Fotografie is de kunst van het fotograferen. Het kan moeilijk zijn om fotografie in eenvoudige cijfers te omschrijven. Fotografie is het maken van beelden tussen het moment dat je de foto neemt en het moment dat hij je ogen bereikt. Fotografie is de enige mediakunst die, indien nauwkeurig geëxtraheerd, je de mogelijkheid biedt een uniek beeld te produceren dat alleen jij kunt maken. Daarom is het gemakkelijker gezegd dan gedaan om u te vertellen wat fotografie is of wat het te bieden heeft. Sommige mensen twijfelen misschien aan de grondbeginselen van de fotografie. Anderen zullen misschien beweren dat door de recente technologische vooruitgang van de fotografie, de fotografie zoveel beter is dan wat het was. Het geloof blijft niet hangen. Het hangt er allemaal vanaf hoe je het bekijkt. Fotografie kan je snel individuele voldoening geven in vergelijking met andere media. Dit hangt natuurlijk af van hoe je naar fotografie kijkt.

Als u kijkt naar de wijdverbreide toepassing ervan in verschillende vormen, is het belangrijk om uit te zoeken waarvoor u fotografie nodig hebt. Wil je alleen fotograaf zijn voor een periode van iets meer dan een jaar en daarna verder gaan? Of wil je fotografie gebruiken voor bijscholing op specifieke gebieden zoals beeldende kunst, natuurfotografie, of zelfs stockfotografie? Fotografie werd in zijn oude vorm al gebruikt vanaf 5000 voor Christus. Persoonlijke fotografie is sinds de 19e eeuw populair geworden op het gebied van reclame en stockfotografie en domineert sinds kort dan ook een groot aantal zeer winstgevende media. Vandaag de dag maakt fotografie deel uit van bijna alle mediavormen die dagelijks worden gebruikt. En, het heeft de potentie om een alternatieve arbeidskracht te zijn vanwege zijn unieke vorm van het maken van unieke beelden. Dat alles klinkt als een kleine wereld wanneer het gebruikt wordt in de context van het beschrijven van de rol van fotografie in onze moderne samenleving!

Verwar fotografie niet met kunst. Alle succesvolle creatieve kunstenaars zijn kunstenaars en alle succesvolle beoefenaars van creatieve beroepen hebben fotografie gestudeerd. Zeggen dat “fotografie meer kunst is dan kunst” is een grote uitvlucht om de methoden van echte kunst niet te gebruiken. Goede kunst levert de kracht voor de grootsheid van de kunstenaar en alleen kunst bezit de “kracht van het maken”. Fotografie laat je een andere manier zien om kunst te maken. Dat is zeker geen kunst, maar nu zoveel mensen beoefenaar van de fotografie willen worden, gaat het steeds meer op kunst lijken, want door het geklets over fotografische kunst willen mensen fotograaf zijn. Dit is het punt van te zeggen dat fotografie deel uitmaakt van zovele media. Elke school van fotografie, van publicatie tot tentoonstelling, biedt de deskundigheid om te zoeken naar een samenhangende visie en is het middel om foto’s te maken die beter zullen presteren. Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste visie of de visie van de juiste fotograaf te vinden, want die verschilt. Hetzelfde geldt voor elk ander verkeerd idee dat in dit artikel kan opduiken als het gaat om creativiteit.

Ik zal hier een beetje uitweiden, maar het bovenstaande is de waarheid. Dit is waarom. Hoewel fotografen vaak boven of nauwelijks in dezelfde rangen lijken te staan als kunstenaars, hebben ze veel gemeen. Schilderen kan vergeleken worden met fotografie omdat er een beeldspraak is, een tekening, een algemeen idee dat kunstenaar maakt. Fotografie en schilderkunst hebben dezelfde kenmerken als je kijkt naar het onderwerp van elk domein.